Σύντομο ιστορικό της αρχαιολογικής έρευνας για το λάδι και το κρασί στην Κρήτη την Εποχή του Χαλκού

Συγγραφείς

  • Κατερίνα Κόπακα Πανεπιστήμιο Κρήτης

DOI:

https://doi.org/10.26248/ariadne.v11i0.971

Περίληψη

This paper briefly traces the main lines of the investigation οn oil and wine in Bronze Age Crete, and places it within the wider framework of the related history of technology in the Eastern Mediterranean. Αn effort is made to co-examine archaeological, palaeoethnobotanic and epigraphic information οn these two products, through available bibliographic references οn three periods of archaeological excavation and research activity: the end of the 19th and the beginning of the 20th century, as well as the decades 1920-60, then 1970-90.

Βιογραφικό Συγγραφέα

Κατερίνα Κόπακα, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας
Πανεπιστήμιο Κρήτης

Λήψεις

Δημοσίευση

2005-06-01

Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές

Κόπακα Κ. (2005). Σύντομο ιστορικό της αρχαιολογικής έρευνας για το λάδι και το κρασί στην Κρήτη την Εποχή του Χαλκού. Αριάδνη, 11, 09–38. https://doi.org/10.26248/ariadne.v11i0.971

Τεύχος

Ενότητα

Άρθρα