Ανακοινώσεις

Πρόσκληση Υποβολής άρθρων

Το επιστημονικό περιοδικό Αθλητισμός και Κοινωνικές Επιστήμες σας καλεί να υποβάλετε τις εργασίες σας για το πρώτο τεύχος του περιοδικού, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στους τελευταίους μήνες του 2022. Το Αθλητισμός και Κοινωνικές Επιστήμες είναι περιοδικό ανοικτής πρόσβασης και δημοσιεύει πρωτότυπα άρθρα τα οποία υπόκεινται στη διαδικασία της τυφλής κρίσης από δύο κριτές. Οι εργασίες πρέπει να είναι πρωτότυπες και να μην έχουν υποβληθεί για δημοσίευση σε άλλο περιοδικό, έντυπο ή ηλεκτρονικό. Μετά την ολοκλήρωση της κρίσης, οι εργασίες που θα λάβουν την έγκριση της Συντακτικής Επιτροπής θα δημοσιεύονται κατά σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής τους. Τα άρθρα δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 9000 λέξεις, συμπεριλαμβανομένων αναφορών, σημειώσεων, πινάκων και αριθμών. Τα άρθρα πρέπει να περιλαμβάνουν περίληψη 150 έως 200 λέξεων και 5-8 λέξεις-κλειδιά που παρατίθενται στην αρχή του άρθρου. Ενώ το ύφος και η οργάνωση μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις θεωρητικές και μεθοδολογικές παραδόσεις, αυτά τα ερευνητικά άρθρα περιλαμβάνουν συνήθως (1) μια εισαγωγή που δηλώνει με σαφήνεια τον σκοπό και τη λογική του άρθρου (2) μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας που θέτει το έδαφος για τη διερεύνηση και τη βασική προσέγγιση, (3) το μεθοδολογικό πλαίσιο που περιγράφει την προσέγγιση και τη μεθοδολογική στρατηγική της μελέτης, (4) την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και την ανάλυση ευρημάτων, ακολουθούμενη από (5) σχετικό σχολιασμό-συζήτηση που δίνει έμφαση σε νέες και σημαντικές παρατηρήσεις της μελέτης και (6) τα βασικά συμπεράσματα και αναστοχαστικές παρατηρήσεις για τη συμβολή της μελέτης στην ανάπτυξη μελλοντικών ερευνών στο πεδίο.

Επίσης, το περιοδικό Αθλητισμός και Κοινωνικές Επιστήμες δημοσιεύει κριτικές βιβλίων, παρουσιάσεις διδακτορικών διατριβών, βιβλιοκρισίες-βιβλιοπαρουσιάσεις καθώς και σύντομες εργασίες μελετών περίπτωσης που δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 2500 λέξεις συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών, των σημειώσεων, των πινάκων και των αριθμών. Οι κριτικές δεν απαιτούν περίληψη ή λέξεις -κλειδιά.

Τα κείμενά σας μπορείτε να τα υποβάλετε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2022, ακολουθώντας τις Οδηγίες για τους/τις Συγγραφείς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sport-soc@social.soc.uoc.gr