Ανέκδοτες σελίδες από το Ημερολόγιο του Αιμίλιου Βεάκη - Βεάκης Αιμίλιος (ΘΕΑΤΡΟ, 1961)
ΜΙΑ ΕΝΔΟΞΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ Π ώ ς τ η ν ά ρ χ ι σ ε ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ, ΣΤΑ ΣΑΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΟΤΙ ΕΝ ΠΥΡΙ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΧΡΥΣΟΣ , ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΩΣ . . . Κ α ι π ώ ς τ η ν τ έ λ ε ι ω σ α ν . . . ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗΝ , ΠΑΡΑ ΤΩ Γ' ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩ ΤΜΗΜΑΤΙ . . . ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ . . .