Οι Αντιφάσεις της Επιστημονικής Μητρότητας: οι Γυναίκες, η Παιδική Μέριμνα και η Πολιτική των Ειδημόνων - Apple, Rima D. (Education Sciences, 2020)
Σε όλη την ιστορία της επιστημονικής μητρότητας το συντριπτικό ποσοστό των γυναικών υπήρξαν μητέρες. Πιο σημαντικά η άξια γυναίκα έχει εξομοιωθεί με τη μητρότητα. Αυτή η φαινομενική σταθερότητα κρύβει τις δραματικές μεταμορφώσεις στους ρόλους των μητέρων και στις πρακτικές μητρότητας στον χρόνο και ιδιαίτερα τα τελευταία 150 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες βιομηχανικές χώρες.