Ταξιδεύοντας με τον Καζαντζάκη - Κακριδής Φάνης (Education Sciences, 2019)
Αναμνήσεις ενός παιδιού που το καλοκαίρι του 1945 ταξίδεψε στην Κρήτη με τον Νίκο Καζαντζάκη. Εύχομαι να ζουν ακόμα πολλοί που έχουν γνωρίσει προσωπικά τον μεγάλο Κρητικό, και να έχουν να πουν πολλά για την προσωπικότητά του. Λίγοι θα είχαν, ωστόσο, τη δική μου τύχη, να τον γνωρίσουν κιόλας στη δεκαετία του ‘40, όταν ήταν στα εξήντα του, και κατοικούσε ακόμα στην Αίγινα.