Theatre of the Mind: Plato and Attic Drama - Zimmermann, Bernhard (Ariadne, 2018)
Η ΠΑΡΟΥΣΑ μελέτη διερευνά τις σχέσεις ανάμεσα στην αττική κωμωδία του 5ου και του πρώιμου 4ου αι. π.Χ. και τους διαλόγους του Πλάτωνα. Βασικό στοιχείο συσχετισμού των δύο είναι το γεγονός ότι τόσο οι κωμικοί ποιητές όσο και ο Πλάτωνας προσέδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στον διδακτικό-παιδαγωγικό ρόλο των δραματικών ειδών στο πλαίσιο της αθηναϊκής δημοκρατίας. Ωστόσο, αντίθετα προς την κωμωδία και την τραγωδία, οι πλατωνικοί διάλογοι δεν απευθύνονται στα συναισθήματα του κοινού. Μάλλον “αποκαθαίρουν” τις παραδοσιακές δραματικές τεχνικές και τις ενσωματώνουν σε μία νέα δραματική-διαλογική μορφή, η οποία απευθύνεται στη λογική.